Orthoshop

OrthoShop De Loore, Uw Partner in Thuiszorg

Nood aan zorg na een operatie, ongeval of sportblessure? Of omdat u een dagje ouder wordt en thuis blijft wonen? Dan staat OrthoShop De Loore voor u klaar. Niet alleen met een brede waaier aan artikelen die uw leven comfortabeler maken maar ook met professioneel advies. Advies dat u helpt de meest geschikte oplossing te kiezen. Kom dus gerust eens langs in onze OrthoShop te Wingene. U helpen is onze zorg!

NIEUW! PODOSCOOP met WIFI CAM

Maatname steunzolen via digitale voetafdruk

OrthoShop De Loore maakt gebruik van een podoscoop, hét innovatieve instrument voor de diagnose van voetdefecten en houdingsafwijkingen. Dit maakt de traditionele maatname in schuim overbodig. Met de wifi camera van onze podoscoop bekijken en interpreteren onze specialisten het totale drukvlak van uw voetzool. Het resultaat: een met digitale precisie gepersonaliseerde steunzool, 100% op uw maat.

Hartverwarmend…

De met angora wol geproduceerde thermische onderkleding van Medima is tot 80% absorberend en zorgt ervoor dat er nog een afkoelingseffect, noch een transpiratiegeur kan optreden. Uitermate geschikt voor aandoeningen zoals reuma, artritis, ischias, lumbago, acture nekpijn en andere vormen van spierstijfheid.

Zet uw beste beentje voor…

Regelmatig last van zware benen? Beginnende spataderen? Steunkousen vormen dan een stijlvolle therapie. Maak uw keuze uit het gamma van Bauerfeind, Bota, Sigvaris of Juzo. Onze paskamer biedt u de gepaste discretie. Na het nemen van uw juiste maat, leert u hoe u thuis uw spataderkousen op de beste manier aan- en uittrekt. En neem gerust de tijd om onze reiskousen en sportcompressie-socks te ontdekken.

Zoals het klokje thuis tikt…

Onze missie? U een brede waaier aan thuiszorgartikelen aanbieden: een toiletstoel, toiletverhoger, douchestoel, badplank of bedtafel… Of oefenmateriaal voor thuis zoals een fietstrainer, Sissel-sitfit en handtrainer, … Een aangenamer leven thuis zit vaak in kleine dingen: een anti-slip onderlegger, een kousenaantrekhulp of een aangepaste drinkbeker en bestek. Bloeddrukmeters, glucosemeters of stappentellers vervolledigen dit rijtje.

Wie het schoentje past…

Comfortschoenen zijn er in alle maten en modellen, voor zowel dames en heren. Met pijnlijke voeten letterlijk door het leven gaan, is geen pretje. Aangepaste schoenen kunnen dan echt het verschil maken. Therapeutisch schoeisel draagt bij tot een betere doorbloeding in voeten en benen en spelen een rol in het vermijden van spataderen.

Wij geven u graag onze deskundige mening en helpen u met het passen van uw favoriete paar. Breng ons gerust een bezoekje.

Discreet gemak

Incontinentie blijft moeilijk bespreekbaar hoewel de kwaal een hoog percentage van de bevolking treft en heus niet alleen ouderen. Urineverlies of andere problemen hoeven uw leven niet langer overhoop te gooien. In functie van de ernst van uw incontinentie, krijgt u een aangepaste oplossing. Ons discreet stalenpakket helpt u kiezen. En dit alles tegen een scherpe prijs.

Wij helpen u op weg…

Ons aanbod mobiliteitshulpmiddelen maakt uw zelfstandig wonen gemakkelijker en zorgt ervoor dat u niet altijd een beroep moet doen op derden. Ons gamma omvat zowel rolstoelen, scooters, driewielfietsen, rollators, looprekken als krukken, zitschalen, wandelstokken of wandelstokstoeltjes. U een langere zelfstandigheid verzekeren is ons doel.

Een afspraak in onze discrete ontvangstruimte of bij u thuis? Mail naar

orthoshop@apotheekdeloore.be

De tijd vliegt snel…

Terug thuis na een operatie, ongeval of ziekte? Al lijkt uw revalidatieperiode lang, onze raad blijft: kies voor huur van uw thuiszorgartikelen. Onze kwaliteit is immers vaak beter dan wat u in de handel aantreft en uw herstelperiode is zo voorbij. U kunt bij ons terecht voor de huur van een rolstoel, een ziekenhuisbed en voor kleiner materiaal zoals krukken of een looprek.

Kom gerust langs voor gepast advies.

Maak het u gemakkelijk

Een goede zithouding en een hoog zitcomfort werken preventief. Voor stoelen bestaan er speciale rugsteunen. Voor zitcomfort in de auto of aan uw bureau zijn er rugsparende kussens (Betterback, Backfriend, …). In uw rolstoel kunt u een Tempur-zitkussen aanwenden. Hoofdkussens van Tempur of Sissel zorgen er dan weer voor dat u uitgeslapen wakker wordt. Ons professioneel advies maakt zoals steeds het verschil.

Voor een afspraak, bel naar 051 65 51 07.

Als het niet meer lekker loopt

Uw OrthoShop De Loore biedt u oplossingen voor elk gewricht. Een eenvoudig steunverband, steunzolen of gespecialiseerd individueel maatwerk? Onze gespecialiseerde bandagisten bezorgen u het best aangepaste hulpmiddel. Met een voorschrift van uw dokter is een terugbetaling van het RIZIV mogelijk. Alles wat met het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) te maken heeft, is binnen uw handbereik. Zo nodig komen we bij u thuis.

Met hart en ziel…

Na een ingrijpende behandeling is het vaak een hele opgave om een aangepast beha of lingerie te zoeken. Het huidige gamma borstprothesen, in combinatie met een ruime keuze aan aantrekkelijke lingerie, biedt u een vrouwelijke uitstraling in overeenstemming met uw persoonlijkheid.

Voor een veilig gevoel

Bij problemen aan het darmstelsel of aan de urinewegen wordt vaak geopteerd voor een stoma-operatie zodat de ontlasting via een stoma-opening het lichaam kan verlaten. De huidige generatie stomazakjes of urozakjes bieden comfort en zekerheid. Oordeelkundig gebruik is natuurlijk een voorwaarde. Wij geven u graag ons professioneel advies.

In onze ontvangstruimte bieden we u, in alle discretie, een hartelijk onthaal. Kom dus gerust eens langs.